Verlies aan inkomen door chronische pijn

Ondernemen met pijn

Verlies aan inkomen door chronische pijn

Als je inkomen door je pijnklachten vermindert, lijdt je veelal direct voelbare inkomensschade. Ook wel genoemd: schade ten gevolge van een verlies aan verdienvermogen.

Een vermindering van inkomen kan je al snel in financiële problemen brengen, zeker in de huidige tijd. Alles wordt duurder en vanwege onze levensstandaard liggen onze vaste lasten nu eenmaal hoog. Je kunt het met een lager inkomen waarschijnlijk niet erg lang volhouden.

Schade in de inkomenssfeer ontstaat omdat je door jouw pijn (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geworden. Als je in vaste dienst bent, wordt het salaris bij arbeidsongeschiktheid maximaal 1 jaar volledig doorbetaald. Na het eerste jaar, valt het salaris terug tot 70%. Soms gebeurt dat direct na het eerste jaar, soms in “stapjes”. Ben je niet in vaste dienst (en dat gebeurt vandaag de dag steeds vaker) dan zijn de financiële gevolgen vaak nog veel eerder merkbaar.

Soms zul je doordat je je werk niet meer kunt uitvoeren direct inkomensschade lijden, zoals bij:

het missen van (structureel) overwerk het missen van onregelmatigheidstoeslag het missen van bonussen het werken op een tijdelijk contract het werken via een pay-rolbedrijf het werken op een 0-uren contract Op de langere termijn kun je denken aan:

langdurig in de ziektewet komt en na een tijd terugvalt in loon gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt waardoor je minder gaat verdienen een andere, minder goed betalende, baan moet zoeken waardoor er minder binnenkomt, etc. het verschil tussen WIA-uitkering en salaris het missen van salarisstijgingen het missen van promoties verminderde pensioenopbouw en verminderde kans om elders promotie te maken Maar wat als de pijn niet weggaat of steeds weer terugkomt en van invloed is op jouw leven? Van invloed omdat:

jouw levensvreugde is verminderd je allemaal extra onkosten moet maken jouw pijnklachten invloed hebben op jouw inkomsten Heb je chronische pijn, dan krijg je mogelijk te maken met extra kosten:

de eigen bijdragen voor pijnstillers en slaaptabletten extra uren oppas voor de kinderen omdat je het niet trekt om op te passen parkeerkosten omdat je je op de pijnpoli moet laten behandelen annuleren van de vakantie omdat je te veel pijnklachten hebt om weg te gaan, etc. Bezoek bij chronische pijn een dokter Ondervindt je pijn na een ongeval, dan is het belangrijk eerst je huisarts of een dokter in het ziekenhuis te bezoeken en je te laten onderzoeken. Niet alleen is dat belangrijk voor je eigen gezondheid en herstel, maar ook voor jouw letselschade zaak. Omdat direct na het ongeval een medisch dossier wordt opgemaakt, ben je verzekerd van belangrijk bewijsmateriaal.

Ook als zelfstandig ondernemer kan het je overkomen dat je door pijn klachten misschien niet meer kunt werken. Als ZZP-er merk je dat direct in je omzet. In een eenmanszaak of VOF eveneens. Voor jou is een oplossing dan ook al snel van belang!

Met een PijnVrijTraject ben je hier weer snel van af. Kijk op dePijnVrijCoach.nl voor een gratis adviesgesprek!

Geplaatst op maandag 26 augustus 2019.

Over DePijnVrijCoach

Dit bericht is geschreven door DePijnVrijCoach. Het bedrijf valt onder coaching uit Tiel. Trefwoorden van DePijnVrijCoach uit Tiel : voeding, triggerpoint reset methode, pijnvrij, massage, professioneel masseur, verhelpen van pijnklachten, coaching bij pijnklachten, spanningsklachten.

Lees meer over DePijnVrijCoach.